1. We discussed about the problem so thoroughly on the eve of the examination that I found it very easy to work it out.

A: We discussed about the problem so thoroughly
B: on the eve of the examination
C: that I found it very easy to work it out.
D: No error.

 

2. An Indian ship laden with merchandise got drowned in the Pacific Ocean.

A: An Indian ship
B: laden with merchandise
C: got drowned in the Pacific Ocean.
D: No error.

 

3. I could not put up in a hotel because the boarding and lodging charges were exorbitant

A: I could not put up in a hotel
B: because the boarding and lodging charges
C: were exorbitant
D: No error.

 

4. The Indian radio which was previously controlled by the British rulers is free now from the narrow vested interests.

A: The Indian radio
B: which was previously controlled by the British rulers
C: is free now from the narrow vested interests.
D: No error.

 

5. If I had known this yesterday I will have helped him.

A: If I had known
B: this yesterday
C: I will have helped him.
D: No error.

 

6. A lot of travel delay is caused due to the inefficiency and lack of good management on behalf of the railways.

A: A lot of travel delay is caused
B: due to the inefficiency and lack of good management
C: on behalf of the railways.
D: No error.

 

7. One of the members expressed doubt if the Minister was an atheist.

A: One of the members
B: expressed doubt if
C: the Minister was an atheist.
D: No error.

 

8. I have got my M.Sc. degree in 1988.

A: I have got
B: my M.Sc. degree
C: in 1988
D: No error.

 

9. Having received your letter this morning, we are writing to thank you for the same.

A: Having received your letter
B: this morning, we are writing
C: to thank you for the same.
D: No error.

 

10. If you lend him a book he will lend it to someone else and never you will get it back.

A: If you lend him a book
B: he will lend it to someone else
C: and never you will get it back.
D: No error.

 

11. According to the Bible it is meek and humble who shall inherit the earth.

A: According to the Bible
B: it is meek and humble
C: who shall inherit the earth.
D: No error.

 

12. Do the roses in your garden smell more sweetly than those in ours?

A: Do the roses in your garden smell
B: more sweetly
C: than those in ours?
D: No error.

 

13. Block of Residential flats are coming up near our house.

A: Block of Residential flats
B: are coming up
C: near our house.
D: No error.

 

14. You can get all the information that you want in this book.

A: You can get
B: all the information that you want
C: in this book.
D: No error.

 

15. The students were awaiting for the arrival of the chief guest.

A: The students were
B: awaiting for
C: the arrival of the chief guest.
D: No error.

 

16. Sixty miles are a good distance.

A: Sixty miles
B: are
C: a good distance.
D: No error.

 

17. They have been very close friends until they quarrelled

A: They have been
B: very close friends
C: until they quarrelled.
D: No error.

 

18. When the dentist came in my tooth was stopped aching out of fear that I might lose my tooth.

A: When the dentist came in
B: my tooth was stopped aching
C: out of fear that I might lose my tooth.
D: No error.

 

19. It is the duty of every citizen to do his utmost to defend the hardly-won freedom of the country.

A: It is the duty of every citizen to do his utmost
B: to defend the hardly-won
C: freedom of the country.
D: No error.

 

20. No sooner did I open the door when the rain, heavy and stormy, rushed in making us shiver from head to foot

A: No sooner did I open the door
B: when the rain, heavy and stormy, rushed in
C: making us shiver from head to foot
D: No error.

 

21. If a man diligently seeks to come into the contact with the best that has been thought and said in this world he will become simple and unselfish.

A: If a man diligently seeks to come into the contact
B: with the best that has been thought and said in this world
C: he will become simple and unselfish.
D: No error.

 

22. You must remember me to post this letter.

A: You must
B: remember me
C: to post this letter.
D: No error.

 

23. I shall certainly write you when I shall reach New Delhi.

A: I shall certainly
B: write you
C: when I shall reach New Delhi.
D: No error.

 

24. On the busy Ring Road we witnessed a collusion between a truck and an auto.

A: On the busy Ring Road
B: we witnessed a collusion
C: between a truck and an auto.
D: No error.

 

25. Mr.Praful Patel is not attending his office for the last one month

A: Mr.Praful Patel
B: is not attending his office
C: for the last one month.
D: No error.

 

26. Everyday we hear about senior citizens being robbed and even kill in cold blood.

A: Everyday we hear about
B: senior citizens being robbed
C: and even kill in cold blood
D: No error.

 

27. People are wanting to see the home team win the game.

A: People are wanting
B: to see the home team
C: win the game
D: No error.

 

28. He was elected as chairman of the college.

A: He was elected
B: as chairman
C: of the college.
D: No error.

 

29. Candidates present in the examination hall should make use with such opportunities.

A: Candidates present in the examination hall
B: should make use
C: with such opportunities.
D: No error.

 

30. He said that it was the first time that such a trick is discovered.

A: He said that it was the first time
B: that such a trick
C: is discorved.
D: No error.

 

SSC CGL Error Spotting Answer Keys

Answer Key
1. A 2. C 3. A
4. C 5. C 6. C
7. B 8. A 9. D
10. C 11. B 12.B
13. A 14. B 15. B
16. B 17. A 18. B
19. B 20. B 21. A
22. B 23. C 24. B
25. B 26. C 27. A
28. B 29. C 30. C